Lørdag 5.juAli kl. 13.00 «braker det løs» med et storstilt «sommerfolkemøte» i Kristiansand - med SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) som arrangør. På Øvre Torv inntar organisasjonen Paviljongen, hvorfra Norges kanskje viktigste og mest betente politiske spørsmål belyses: «Islam - en trussel mot det norske samfunn?» Hovedtaler blir SIANs nyvalgte leder, Stig Andersen. Videre kommer Vidar Kleppe til talerstolen og en rekke andre talere. Shapour Ezazi, opprinnelig fra Iran, som har studert islam i 50 år, vet hva han snakker om når han advarer mot islam. Lokal arrangør er Agder-avdelingen av SIAN der Arne Tumyr er leder. Arrangementet er kalt et «sommerfolkemøte» da det også er lagt inn musikalske innslag. Her blir det vist banneret «Stopp islamiseringen av Norge» - det blir utdeling av brosjyrer og SIAN-medlemmene er innstilt på spørsmål, samtale og debatt. Det skal bli en skikkelig og verdig markering av det SIAN står for.
SIAN
møter
folket
Det skjer i Kristiansand lørdag 5. juli. Her blir det et storstilt «sommerfolkemøte» med flere talere, musikk, samtale og brosjyreutdeling. I sentrum står islam og islamiseringen.
Etter det redaksjonen i SIANs nettavis forstår har SIAN fått de nødvendige tillatelser både fra kommunen og politiet.
- Vi er jo avhengig av været som er helt avgjørende for om dette blir et vellykket arrangement, sier Arne Tumyr i et intervju med SIANs nettavis.
- Hvorfor dette arrangementet?
- Fordi samfunnseliten, politikerne, akademia og redaktørene i media fortier og stikker under stol de problemstillinger som er knyttet til islam-trusselen. Det eneste SIAN ønsker er at folk skal ta innover seg fakta og selv gjøre seg opp en mening - om det vi mener er det alvorligste politiske spørsmål vi står overfor i vår tid.
- Hvordan er omdømmet til SIAN i Kristiansand?
-Det er dessverre et sørgelig kapittel. Vi er ikke blitt møtt med et demokratisk sinnelag. Samfunnseliten i byen liker ikke meningene våre og dermed blir vi utestengt fra «det gode selskap».
- Men SIAN har jo fått lov til å avholde dette sommerarrangementet?
-Ja, og det setter vi pris på. Både kommunens arrangementskoordinator Tore Løvland og politiets ordenssjef, Dag Tallaksen, har forstått hva dette dreier seg om.
- Hva dreier det seg om?
- Om ytringsfrihet - at man ikke skal stenge for informasjon så lenge den er innenfor lov og rett.
- Kommunen tillater altså at ytringene kommer fram på Torvet, men ikke i Biblioteket - er det slik å forstå?
- Ja, fortsetter Tumyr, det er slik å forstå. Den forrige ordføreren i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen, skrev: «Arne Tumyr skal ha lov til å ha sine meninger i det offentlige rom. Det avslører hans grusomme holdninger, hans menneskesyn på en så glimrende måte». Dette uakseptable synet går åpenbart igjen i kommunen.
- Dere klaget jo til Sivilombudsmannen?
- Ja, og Sivilombudsmannen kom til at kommunens behandling av vår klage var utilstrekkelig og mangelfull.
- Men det må vel anses å være en sviende kritikk av kommunens saksbehandling?
- Vi har bedt om ny behandling, men kommuneadvokaten leter åpenbart etter en utvei der verken kommunen eller biblioteksjefen «mister ansikt».
-Hva blir utfallet?
- Den gode sak seirer til slutt.
- Det vil si?
- At SIAN slipper til i Kristiansand folkebibliotek, sier Tumyr, som er overbevist om at det SIAN står for deles av flertallet av det norske folk. Han avslutter intervjuet slik: De som kommer og hører på oss 5. juli vil oppleve at vi er genuint opptatt av å verne friheten, demokratiet og velferdssamfunnet for kommende generasjoner.